Behoud van je sieraad

Hopelijk ben je nog altijd blij met je Jéh sieraad en ben je op deze pagina omdat je sieraad een beetje dof is geworden.
Hoe kan dit?

ZILVER

Zilver is een natuurproduct en kan na verloop van tijd gaan oxideren. Dat is een chemische term die, in het geval van metalen, duidt op een reactie tussen metaal en de zuurstof die je in de lucht tegenkomt. Zoals ijzer kan gaan roesten, is een verkleuring van een metaal als zilver ook te wijten aan oxidatie. Het is alleen een heel dun laagje, zodat het lijkt of het zilver verkleurt en het zijn glans kwijtraakt.

Dit kan komen omdat je hem al een tijdje niet hebt gedragen, maar dit kan ook komen door de zuurgraad van je lichaam, zweet, maar ook parfum en haarlak. Hoe hoger de zuurgraad, hoe eerder het zilver zwart zal worden. Maar geen paniek, met de poetsdoek kan je hem gelukkig zelf weer schoonmaken!
Door je sieraden regelmatig te poetsen kun je dofheid en aanslag voorkomen. Bij iedere bestelling leveren wij een poetsdoek!

BEHOUD VAN JE SIERAAD

- Breng eerst je parfum, haarlak, bodylotion, handcrème of andere cosmetica aan voor je je sieraden om doet.
- Slaap niet met je sieraden (dit kan tevens ook gevaarlijk zijn).
- Probeer je ringen zoveel mogelijk af te doen tijdens het wassen van je handen. Bij brede ringen kan er water onder blijven zitten, wat bij de gevoelige huid eczeem kan veroorzaken.
- Veel van onze sieraden zijn gemaakt van geoxideerd zilver. Dit is een oppervlaktebewerking op het 925 sterling zilver. Echter zal deze bewerking na verloop van tijd door slijtage vervagen.
- Zwem en sport niet met je sieraden, zo kan je ze ook niet verliezen.
- Doe je sieraden af bij zwaar werk of schoonmaken. Let op dat je zilveren sieraden niet in contact komen met chemische stoffen.

NOG NIET SCHOON?

Tot slot: Berg je sieraden op in een lucht- en lichtdichte beschermende sieradendoos. Zo houd je je sieraden netjes.

Een zilverpoetsdoek is de beste manier om je zilveren sieraden schoon te maken. Je moet soms goed poetsen, voor je resultaat krijgt! Doe deze doek nooit in de wasmachine, dan verliest hij zijn werking.

Krijg je hem met de poetsdoek niet schoon? Dan is polijsten een laatste, maar succesvolle oplossing! Met speciale polijstapparatuur kunnen zelfs de meest hardnekkige verkleuring worden verwijderd. Dit kan bij ons, maar ook bij de meeste juweliers.

Made with love

Bij elk sieraad geven wij een kaartje mee:

Ik ben een tijdloos sieraad en een liefde voor het leven als je mij met liefde behandelt.
Draag je me even niet? Berg me dan voorzichtig op in mijn doosje. Draag me pas als je parfum en crème opgedroogd is.
Begrijp alsjeblieft dat ik niet gemaakt ben voor sporten en schoonmaken. Houd me uit de buurt van water, ik kan niet zwemmen en word niet schoon van een douche.
Ben ik toch vies geworden, poets me dan voorzichtig op met een zilverpoetsdoek.
Gemaakt met liefde, behandel mij met liefde.